Siirry pääsisältöön

Suomalaisia taiteilijoita


Mariska

 eli Anna Maria Rahikainen on Emma-palkittu helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, jonka ensimmäinen räppipitoinen soololevy ”Tarkasta tämä” julkaistiin 2002. Hänet tunnetaan mm. Mariska & Pahat sudet yhtyeestä. Oman musiikkinsa lisäksi Mariska tunnetaan yhtenä Suomen menestyneimmistä sanoittajista. Hän on kirjoittanut kappaleita mm. Jenni Vartiaiselle, Anna Puulle, Egotripille ja Jari Sillanpäälle. Mariska on voittanut Vuoden kappale-Emman, Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun, Vuoden kotimaisen radiobiisin sekä Vuoden iskelmän. Mariska on aloittanut myös lastenrunouden.

Haluan tuoda tietoisuuteen sen, että kappaleen taustalla on vielä isompi taiteilija kuin mitä itse kappaleen esittäjä on. Taiteilija joka on sanoittanut ja säveltänyt kappaleen, eli tehnyt sen kokonaan. Laulaja on usein vain tulkitsija muiden tekemään sovitukseen. Tästä syystä joissain kappaleissa voi olla tulkinta ongelmia, sillä sanoitukset eivät ole laulajan omia kokemuksia. 




Jussi TwoSeven


Jussi TwoSeven on suomalainen katutaidetaustainen kuvataiteilija. Hänellä ei ole muodollista taidekoulutusta, mutta hän on opiskellut Espoon kuvataidekoulussa lapsesta teini-ikäiseksi. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri, ja hän opiskeli muotoilua sivuaineena Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa. Uransa alkupuolella Jussi TwoSeven teki kaupunkikuvia, mutta siirtyi vuonna 2014 Galleria Heinossa Helsingissä pidetyn näyttelyn myötä maalaamaan myös kuvia suomalaisista eläimistä.

Taitavasti tehdyt isot kuvat kadun varsilla inspiroivat minua. Jussi TwoSevenin töissä viehättää aiheena olevat suomalaiset eläimet sekä uskomaton taito mikä katutaiteeseen vaaditaan.


                                                                                       The Gray Wolf, Oslo katumaalaus                                                   


Elia Leino

Elia Leino on suomalainen kynsiteknikko. Tämän lisäksi hän tekee suosittua Kohokukkia -tubesarjaa, jossa hän kertoo omasta elämästään sekä tekee näyttäviä meikkejä, maskeerauksia ja kynsiä. 
Elia tuli ulos transmiehenä seuraajilleen tubevideolla vuonna 2018. Hänelle on elinehto, että saa ilmaista itseään juuri sellaisena kuin on, niin työssä kuin arjessakin. 
Hänelle se on onnellisuuden mitta, että saa olla sellainen kuin haluaa ja kokee olevansa. Hän tykkää taiteesta ja vapaa-aikaansa hän käyttääkin mm. maalaamiseen. Elian mielestä myös esim. meikkaaminen on yksi taiteenlaji.

Valitsin Elian esimerkiksi siitä, että mm. rakennekynnetkin voivat olla taidetta.




Pekka Jylhä

Pekka Jylhä on suomalainen kuvanveistäjä. Hän on syntynyt vuonna 1955 ja asuu tällä hetkellä Espoossa. Hän on opiskellut Savonlinnan Taideopistossa, Taideteollisessa korkeakoulussa sekä Tukholman kuvataideakatemiassa. Hän on myös saanut lukuisia palkintoja.
Jylhän tunnetuimpia teoksia on vuonna 2000 valmistunut Urho Kekkosen muistomerkki Helsingissä.


Valitsin Pekan siitä syystä, että lempi paikkani pienenä oli Lempäälän keskustassa olevan liikenneympyrän tikat, ja Pekka Jylhä on sen aikoinaan suunnitellut.

Alla myös työt Sorrow of a pen ja Sea



Lenni-Kalle Taipale

Lenni-Kalle Taipale on suomalainen jazzpianisti ja -säveltäjä. Hän on johtanut omaa trioaan vuodesta 1995 sekä soittanut monissa kokoonpanoissa. Hän on ollut mukana monissa televisiosarjoissa ja elokuvissa. Taipale on tehnyt keikkoja ympäri maailmaa. Sen lisäksi hän on soittanut Vesa-Matti Loirin yhtyeessä sekä ollut hänen levyillään mukana, soittanut Sami Pitkämön kanssa televisiosarjoissa Tanssii Tähtien Kanssa ja Nevada. Taipaletta ollaan nähty myös Napakymppi-, Suomilove- ja The Voice of Finland-ohjelmissa. Hän on myös esiintynyt lukuisten eri artistien kanssa.
Kekseliäisyys ei tältä kaverilta lopu. Hän on todella taitava siinä mitä tekee.



Kommentit

  1. Olipa kivan napakka henkilögalleria. Olet tiivistänyt esittelyt tietoiskun kaltaisiksi, nopeasti omaksuttavaksi paketiksi. Olet muistanut kertoa myös miksi kukin galleriaasi valituista on ollut sinua puhutteleva taitelija. Tehtävänantoon täydellisesti vastaava suoritus, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Olipa kivan napakka henkilögalleria. Olet tiivistänyt esittelyt tietoiskun kaltaisiksi, nopeasti omaksuttavaksi paketiksi. Olet muistanut kertoa myös miksi kukin galleriaasi valituista on ollut sinua puhutteleva taitelija. Tehtävänantoon täydellisesti vastaava suoritus, kiitos!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sanoituksia

  Sä oot siinä, mut silti tunnen ikävää Saan kaiken, mut mitä se sit sisältää Ei ei mitään, ei kummempaa Enkö minä riitä, miten minut huomioidaan Kun aurinko laskee, sinivalo valaisee Pitää mut hereillä, korkealla sykkeen Feedi pullollaan, kaikki saatavissa Mieli maassa, oon ku digivankilassa Kuka tekis emojin, tähän tunnetilaan Seuraan vain sivusta, tää maailma palaa Anonyymit, nää tyypit siellä laukoo Kommenttikenttää kuka meistä valvoo           Kuvituskuva: pixapay

Joulutalot

Marraskuu on kulunut Joulutalot -tapahtumaa järjestäessä. Olemme tehneet tuotteita myyntiin kovalla kiireellä.  Olen päässyt tekemään puukäsitöitä, askartelua, betonitöitä, markkinointia, tuotekuvausta, somistusta ja koulun tilojen stailausta. Magneettisydämet on tehty saneerauslaastista.   Naulataulut olivat 2019 Joulutaloissa suosittu tuote. Yhteen tauluun kuluu 216 naulaa. Kuvassa on oksa,  joka on pystytetty betoniin. Valokartioita. Alle saa paristokäyttöisen tuikun mikä valaisee kartion kauttaaltaan. Tuotekuvausta Betoniin valettu oksa sai valot.