Siirry pääsisältöön

Stockholm Furniture & Light Fair

Viime viikko poikkesi paljon muista kouluviikoista, sillä lähdimme keskiviikkona bussilla Helsinkiin ja sieltä laivalla kohti Tukholmaa. Yön vietimme laivalla ja torstaina tutustuimme Tukholman Furniture and Light -messuihin.

Messukeskus oli iso, ja kiersimme sitä noin viiden tunnin ajan. Nähtävää oli niin paljon, ettei viisi tuntia olisi millään riittänyt. Messuilla mukana oli myös muita alan opiskelijoita eri kouluista.

Messut olivat kansainväliset, ja ihmisiä tuli eri puolelta eurooppaa esittelemään ideoitaan.
Nähtävillä oli paljon erilaisia ja vieraita muotoja esim. huonekaluissa. Värejä käytettiin osittain paljon ja materiaalina oli huomattavasti eniten suosittu puuta. Valaisimissa oli erilaisia muotoja, inspiraationa mm. erilaiset kasvit. Tuoleissa huomasi isoimman muutoksen, sillä hieman vieraat muodot tulivat mielestäni niissä eniten esille. Akustiikassa oli myös paljon erilaisia ratkaisuja näkyvillä, ja kestävä kehitys oli isona osana messuja.

Messut olivat kaikkiaan hieno ja avartava kokemus, mitä ei olisi kotoa käsin päässyt millään tavalla käsittämään. Siksi oli hienoa, että pääsimme paikan päälle katsomaan.
Millään ei viidessä tunnissa kerennyt näkemään / sisäistämään näkemiään asioita, mutta onneksi matkaan tarttui paljon esitteitä sekä valokuvia.




























Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suomalaisia taiteilijoita

Mariska  eli Anna Maria Rahikainen   on Emma-palkittu helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, jonka ensimmäinen räppipitoinen soololevy ”Tarkasta tämä” julkaistiin 2002. Hänet tunnetaan mm. Mariska & Pahat sudet yhtyeestä. Oman musiikkinsa lisäksi Mariska tunnetaan yhtenä Suomen menestyneimmistä sanoittajista. Hän on kirjoittanut kappaleita mm. Jenni Vartiaiselle, Anna Puulle, Egotripille ja Jari Sillanpäälle. Mariska on voittanut Vuoden kappale-Emman, Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun, Vuoden kotimaisen radiobiisin sekä Vuoden iskelmän. Mariska on aloittanut myös lastenrunouden. Haluan tuoda tietoisuuteen sen, että kappaleen taustalla on vielä isompi taiteilija kuin mitä itse kappaleen esittäjä on. Taiteilija joka on sanoittanut ja säveltänyt kappaleen, eli tehnyt sen kokonaan. Laulaja on usein vain tulkitsija muiden tekemään sovitukseen. Tästä syystä joissain kappaleissa voi olla tulkinta ongelmia, sillä sanoitukset eivät ole laulajan omia kokemuksia. ...

Taidenäyttely Marc Chagallin taidegrafiikasta Sastamalan funkkistalossa

"Alkoholiliike, kumikauppa, hammaslääkäri, kirpputori, taidegalleria — koti. Sastamalan keskustassa sijaitsevan funkkistyylisen rakennuksen juuret yltävät vuoteen 1938. Vuosikymmenten aikana kylänraitilla olevassa talossa elämä on kuulunut, näkynyt ja tuntunut. Mittavat ja kokonaisvaltaiset korjaustyöt aloitettiin vuonna 2016. Vanhaa on pyritty entisöimään ja säilyttämään niin hyvin kuin suinkin mahdollista. Rakennuksen ominaispiirteitä on korostettu huolellisesti samalla kun sen toiminnallisuudet ovat tuotu nykypäivään."   Lainaus ja kuva: funkkistalo.fi Kävin tutustumassa Sastamalassa juuri auenneeseen funkkistaloon. Tarkoituksena oli käydä katsomassa taidemaalari ja graafikko Marc Chagallin värikästä ja mielikuvituksellista taidetta. Sen lisäksi funkkistalo tarjosi paljon muutakin. Kahvila oli heti ensimmäisenä kun ovista astui sisään. Siellä tarjottiin kahvin lisäksi myös ruokaa ja viinimaisteluita. Yläkerrassa oli konserttihuone, missä pääsin laulamaan sekä soittamaan fl...

Sanoituksia

  Sä oot siinä, mut silti tunnen ikävää Saan kaiken, mut mitä se sit sisältää Ei ei mitään, ei kummempaa Enkö minä riitä, miten minut huomioidaan Kun aurinko laskee, sinivalo valaisee Pitää mut hereillä, korkealla sykkeen Feedi pullollaan, kaikki saatavissa Mieli maassa, oon ku digivankilassa Kuka tekis emojin, tähän tunnetilaan Seuraan vain sivusta, tää maailma palaa Anonyymit, nää tyypit siellä laukoo Kommenttikenttää kuka meistä valvoo           Kuvituskuva: pixapay